Siniša Saničanin za A selekciju Bosne i Hercegovine debitovao je u susretu protiv Italije u Firenci i za svoj debitanski nastup dobio ogromne pohvale. Mi smo kontaktirali stopera Vojvodine, Saničanina koji je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com.

Možete li nam reći kako ste se osjećali kada ste dobili poziv Bajevića i kako ste se osjećali u debitanskom nastupu za reprezentaciju i to protiv Italije?

Osjećao sam se fantastično kad sam dobio poziv jer je to stvarno velika stvar za mene, a vjerujem i za svakog fudbalera. Na debitantskom nastupu je bio stvarno dobar osjećaj, gdje smo uspjeli odigrati neriješeno sa Italijim koji imaju vrhunsku ekipu sa velikim imenima.

Mnogi tvrde da ste odigrali sjajno protiv Italije i Poljske, pa kako ste vi zadovoljni svojom igrom i kako su vas primili u reprezentaciji?

Drago mi je što je javnost prepoznala moje dobre igre i da su svi zadovoljni mojim nastupima, samim tim sam i ja prezadovoljan, a u reprezentaciji sam stvarno dočekan vrhunski od strane svih igrača i svih članova reprezentacije.

Svoje prve nogometne korake ste napravili u rodnom Prijedoru, tačnije u Rudaru, pa ste igrali onda za Borac iz Banja Luke, Mladost iz Lučana, sad Vojvodina. Vrlo interesantan put, stepenicu po stepenicu idete, moglo bi se reći. Pa da li je vrijeme za neki inozemni angažman ili ostajete  član Vojvodine?

Pa jeste, stepenica po stepenica i iskreno se nadam da ću napraviti neki dobar inostrani angažman, ali dok sam član Vojvodine fokusiran sam na igre u njenom dresu.

Igrali ste i za mladu reprezentaciju BiH sada ste napokon debitovali i za A selekciju i to sa brojem 17 koji je posebno vezan za Krajišnike, jer taj broj je dugo u reprezentaciji nosio Senijad Ibričić koji je također Krajišnik. Pa da li ste i vi zbog toga uzeli broj 17 ili je to slučajnost?

Pa gledajte, broj 17 sam dobio slučajno, ali znam da je Ibro nosio taj broj koji je bio veliki majstor i teško da ga ko može zamijeniti, kojeg i  lično poznajem i pozdravljam ga ovom prilikom, rekao je na kraju razgovora za bhlopta.com Siniša Saničanin.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here