Jedan od najboljih premijerligaških golamana u Bosni i Hercegovini je Adnan Golubović.

To je dvadesetpetogodišnji momak, Krajišnik, koji je na mala vrata ušao u klub iz Rudarske 2, FK Sloboda i već sada je ostavio upečatljiv trag. Jedan je od najboljih fudbalera u crveno-crnom dresu i sigurno je da na tržištu ima visoku vrijednost. Na globalnoj internet-stranici “Transfermarkt” njegova vrijednost je procijenjena na 200 hiljada eura, a ako nastavi dizati formu i bilježiti dobre nastupe, nema sumnje da će njegova cijena rasti, što bi itekako bilo od velike pomoći upravi Slobode u slučaju prodaje.

Za njega poznanici kažu da je skroman momak, željan rada i veliki profesionalac. Iako je mogao biti dobiti poziv selektora Ivayla Peteva, do toga ipak nije došlo. Pozive su dobili Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj.

U najboljoj formi je trenutno Vasilj, koji je u nekoliko navrata bio i u timu kola u ukrajinskoj ligi. Pirića u Mariboru već dugo nema među stativama, dok se Šehić tek nedavno vratio treninzima nakon povrede. Po dolasku, selektor je najavio da će pozive dobijati isključivo fudbaleri koji nastupaju za svoje klubove i bilježe dobre nastupe. Međutim, već na samom startu je odstupio od svojih principa, a tome se čudi i novinar sa slovenskog sportskog portala Ekipa24.si.

Autor teksta upravo poredi Kenana Pirića i Adnana Golubovića. Pozive za utakmice reprezentacije nisu dobili ni Asmir Begović, kao ni Vladan Kovačević. Kao razlog neslanja poziva Asmiru Begoviću i Mariju Vrančiću, navedeno je to da u Velikoj Britaniji važi pravilo o izolaciji nakon povratka i sve veći broj klubova je zabranio svojim fudbalerima odlazak na reprezentativna okupljanja.

Zanimljiva je i činjenica izbora trenera golmana u reprezentaciji. Svi su očekivali legendarnog golmana bh. reprezentacije i ponajboljeg trenera golmana kod kojeg su stasali i Kenan Pirić, Azir Muminović, a sad i Adnan Golubović i pod njegovom dirigentskom palicom su bilježili najbolje nastupe. Na kraju je izabran Adi Adilović, trener golmana FK Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here