Potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Milorad Sofrenić govorio je za ‘Nezavisne’ o temama koje se tiču izbora novog selektora reprezentacije BiH.

Podsjetimo, Zmajevi su još uvijek bez selektora iako se očekivalo kako ćemo ga dobiti na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora koja je održana 4. januara.

Ta sjednica je prekinuta jer do dogovora nije došlo, a još uvijek nema zvaničnog datuma kada će biti nastavljena. Ipak, Sofrenić nam je dao neke nagovještaje…

“U toku su konsultacije u vezi s terminom nastavka prekinute sjednice Izvršnog odbora. Najvjerovatnije će sjednica koja je prekinuta 4. januara biti nastavljena najkasnije do sljedećeg petka. Neću da licitiram s datumima, ali ove sedmice neće biti sigurno”, kazao je on.

Kazao je da je u korektnim odnosima s Elvedinom Begićem, iako nemaju isto mišljenje kada je u pitanju izbor novog selektora.

“Elvedin Begić i ja smo imali komunikaciju nakon prekinute sjednice. Razmijenili smo i poruke, imaju neke naznake da može sve biti u redu, pa ćemo vidjeti. Ništa nije zakovano. Naglašavam da su među nama korektni odnosi. Jedno je sukob mišljenja. To je uvijek moguće, ali ne znači da je situacija izvan kontrole ili da smo u svađi”.

Soferenić ne može garantovati da će Zmajevi tokom nastavka prekinute sjednice Izvršnog odbora dobiti novog selektora.

“Prošli sam put rekao da ćemo sigurno dobiti selektora 4. januara pa sam omanuo. Računao sam na neke dogovore koji su prethodili tom sastanku, pa sada ne mogu da garantujem jer ljudi očito mijenjaju stavove, mišljenje i na koncu dogovor. To je najgora stvar. Ja u svojoj sportskoj i radnoj karijeri nisam nikada smatrao normalnim da se ne sprovodi dogovoreno. Ili se ne dogovaramo ili kako se dogovorimo to onda i ispoštujemo”, kaže on.

U nastavku razgovora je opet optužio Begića da je posljednji put jedini ‘krivac’ što nismo dobili selektora. Zamjera mu što se nije pojavio na sjednici.

“Do Elvedina Begića je. On bi u svakom slučaju trebalo da bude uključen u izbor selektora, a njegova je lična stvar da li će ili neće. Moj stav je i dalje da je pitanje selektora veoma važno i da zbog toga treba da postignemo konsenzus”.

Novih kandidata nema.

“Kada je riječ o imenima kandidata, ništa se nije promijenilo od prošlog puta. Nije bilo kontakata”, završava Sofrenić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here