Dino Hotić
Dino Hotić

Dino Hotić 24-godišnji vezni igrač Maribora igrat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Dobio je pasoš naše zemlje i čeka se još samo na zeleno svjetlo od FIFA-e.

Slovencima je žao gdje se je Hotić odlučio da želi igrati za BiH jer prošao je sve omladinske selekcije Slovenije, to je danas potvrdio i sportski direktor Maribora, Zlatko Zahović.

“Mnogo mi je žao što Dino neće igrati za Sloveniju, odnosno što se odlučio za BiH, ali donio je takvu odluku i moram je poštovati. Njegovi su roditelji porijeklom iz BiH, normalno je da je i za tu zemlju vezan kao i Sloveniju u kojoj je rođen. Radi se o jako talentovanom igraču. Ima brzinu, lijevu nogu, dribling… Pred njim je budućnost”, rekao  je Zlatko Zahović.

Matjaž Kek selektor Slovenije na press konferenciji za novinare, priznao je da mu je Hotić vrlo intersantan igrač, ali da treba poštovati odluku Dine Hotića.

Treba napomenuti da smo mi kao portal bhlopta.com pratili talentovanog Hotića još dok je igrao za kadetsku reprezentaciju Slovenije i pratili njegov razvoj sve ove godine i na njegovu odluku smo posebno  ponosni.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here