Iako je prošlo već skoro 5 godina od Svjetskog prvenstva u Brazilu, mnogi se nerado prisjećaju utakmice između naše reprezentacije i Nigerije. Posebno urezan u sjećanju mnogih navijača, ostao je sudac Peter O’Learyj zajedno sa svojim pomoćnicima koji su nas praktički “izbacili” sa prvenstva.

Da se prisjetimo, Peter O’Learyj je u utakmici između naše reprezentacije i Nigerije, poništio čist pogodak Edina Džeke i time učino veliku uslugu Nigeriji. Ono što je sigurno dotuklo našu reprezentaciju je nedosuđeni prekršaj nad Spahićem, koji je prethodio golu Nigerije.

O’Learyj je godinama bio profesor biologije, a prije godinu je postao novi direktor Srednje škole Opunake u Novom Zelandu. Naime, nakon što se prekinuo baviti suđenjem, odlučio je da se vrati svom starom poslu, ovaj put na poziciji direktora.

Ono što je zanimljivo jeste da se u skorašnjoj izjavi za tamošnje medije prisjetio svoje sudijeske karijere i priznao svoju najveću grešku: “Priznajem, pogriješio sam. Ali takve se stvari jednostavno dešavaju u nogometu. Kod nekih ljudi si uvijek nepopularan. Kada na terenu imaš dva tima, kod jednog ćeš uvijek biti nepopularan. To je činjenica.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here