Safet Sušić u razgovoru za “Sportski žurnal” najprije bio obradovan pozivom dopisnika beogradskog lista iz Banjaluke.

“Pozdrav za Banjaluku u kojoj sam uvijek bio oduševljen, kada dođem”, rekao je na početku razgovora Sušić, a potom dodao:

“Vidio sam Milana Jovanovića iz Žurnala koji ste mi poslali na viber i obradovali ste me. Uvijek kad čovjek tako nešto pročita o sebi bude ispunjen zadovoljstvom i lijepim utiscima. Drago mi je da sam bio idol jednom mlađem igraču i to saznanje me pričinjava ispunjenim i srećnim, bilo da se radi o fudbalerima koji su igrali u moje vrijeme ili poslije mene, velika je to stvar”.

Legenda jugoslovenskog fudbala se potom prisjetio Mundijala 1990. godine u Italiji i eliminacije u četvrtfinalu od Argentine.

“Uhhh, bolna rana. Mislim da nije bila sramota izgubiti od takve reprezentacije kao što je tada bila Argentina, pogotovo s Maradonom. Objektivno tu utakmicu mogli smo da pobijedimo, da nije bilo ranog isključenja Refika Šabanadžovića u 30. minutu. Iako smo, uključujući i produžetke, igrali 90 minuta sa igračem manje na terenu, favorizovana Argentina ništa nije bila bolja od nas. Imali smo tu nesreću da ostanemo s igračem manje, ali i u tim uslovima smo uspjeli da ne primimo gol, što je bio podvig. Onda su došli penali i lutrija, sreća je stala uz Južnoamerikance”.

Pape ipak ne vjeruje da bi “plavi” postali prvaci svijeta da su uspjeli da preskoče Argentince.

“Poslije te utakmice bilo je prisutno razočarenje na sve okolnosti koje su viđene, ali je veliki uspjeh doći u četvrtfinale prvenstva svijeta. Mislim da je švajcarski sudija pogriješio kod dodjeljivanja dva žuta kartona Šabanadžoviću, jedan od njih nije bio… Presudio je autoritet Maradone. Sudbina je tako htjela. Argentina je igrala finale i poražena od Nijemaca s kojima smo mi otvorili takmičenje u našoj grupi, ne baš pohvalno.”

(mondo.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here