Nekadašnji selektor BiH, Safet Sušić godinama je bez posla i za njegove usluge baš niko nije zainteresovan, a to samo potvrđuje ono što su rekli mnogi nogometni stručnjaci, da bi onu generaciju igrača na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine svako odveo i da je ta generacija mogla mnogo više napraviti u Brazilu, samo da je bio neko drugi selektor.

Tu priču su kasnije potvrdili i mnogi igrači, a isto tako nekoliko reprezentativaca je optužilo Safeta Sušića da ih je ucjenjivao, kako moraju raditi sa Seadom Sušićem, da im on bude menadžer.

Spomenut ćemo nekoliko igrača koji su iznijeli ozbiljne optužbe na račun Safeta Sušića, a to su; Ervin Zukanović, Senijad Ibričić, Safet Nadarević, Adnan Mravac, Elvir Rahimić, Adnan Zahirović, Sanel Jahić, Boris Pandža…

Sjetimo se samo utakmica kada je Zvjezdan Misimović govorio Sušiću da ne može tako, onda Džeko i mnogi drugi ili možda taj podatak da utakmica između BiH i Nigerije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u UEFA kampu služi kao primjer kako ne postaviti ekipu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here