Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland prakticira filozofiju Davea Aspreya o “svjesnoj kontroli” koja mu je pomogla da napreduje u svim životnim aspektima i da konstantno održava formu na visokom nivou.

Norvežanin je postigao 41 gol u 42 utakmice u dresu Borussije iz Dortmunda, a čak 18 golova u 13 utakmica Lige prvaka, računajući i one dok je nastupao za Salzburg.

Erling Haaland, dvadesetogodišnji norveški napadač u odličnoj je formi i osim neizmjernih tehničko-fizičkih kvaliteta, čini se da njegove performanse ovise i o načinu života.

Rano se budi, šeta zorom, ima kontrolisanu i pravilnu prehranu koja podrazumijeva malo ugljikohidrata i pravih proteina, a čak koristi i plave leće koje štite vid pri jakom suncu.

Ukratko, Haaland slijedi principe biohakiranja – metode koje se sastoje od uvođenja malih, postupnih promjena u prehrani ili načinu života radi poboljšanja zdravlja i povećanja produktivnosti tijela i mozga.

Biohacking (biohakiranje) je stil života, filozofija tvorca Davea Aspreya koji je izdao niz djela o “svjesnoj kontroli”, sistemu koji omogućava našem tijelu da funkcioniše na najbolji način.

Čini se da su prednosti brojne za one koji ga slijede: poboljšavaju fizičku energiju i kognitivne funkcije, produktivniji su i aktivniji, a stiču i ispravne prehrambene navike, te na taj način stabiliziraju i uravnotežuju hormone.

Na taj način se educira tijelo da prepoznaje hranu koja može izazvati netoleranciju i nelagodu, a odmor podrazumijeva da uvijek odlazite u krevet u isto vrijeme i budite se svako jutro u isto vrijeme. Prije nego što zaspite, posvetite 40 minuta joga vježbama, pročitate knjigu i oslobodite svoj um od misli koje su se formirale tokom dana.

Glavna ideja je, da se sve pokušava poboljšati, što god je moguće.

Sve su to tajne vrhunske forme i metode koje praktikuje čudesni Norvežanin, koji je u ovome trenutku uz Kyliana Mbappea najbolji mladi nogometaš svijeta.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here