Ugledni Ekip piše da se uveliko lobira za reorganizaciju Lige šampiona po kojem bi se u grupnoj fazi umjesto šest igralo 14 utakmica gdje bi bile četiri grupe od osam timova.

Ekip piše da je predviđeno da prvih pet timova iz svake grupe automatski izbori učešće u Ligi šampiona i za narednu sezonu. Šestoplasirani i sedmoplasirani iz svake grupe, njih osam dakle, u baražu bi se borili za još četiri mijesta.


Od sezone 2024/2025 Liga šampiona će, ako najveći klubovi konačno uspiju da proguraju svoj prijedlog, suštinski biti zatvorena.

To znači da bi za novajlije ostalo samo osam mesta na raspolaganju. Četiri bi došla kroz Ligu Evrope. I samo četiri prvaka iz nacionalnih prvenstava koji nisu već bili učesnici Lige šampiona.

Dolazimo u situaciju da dok najbogatiji postaju još bogatiji oni siromašniji postaju sve siromašniji, jer će nacionalni šampionati biti sve manje atraktivni sponzorima.

Iako je Aleksandar Čeferin, predsjednik Uefe nedavno izjavio :
“Klubovi bi u srcima navijača izgubili status velikih klubova. Jedino veliko što bi ostalo iza vas bila bi vaša prošlost.”

Kongres Uefe na kojoj će se razmatrati ovaj prijedlog zakazan je 2020. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here