Roma je sinoć poražena od Lazija 3:0 a portal  tuttoasroma.it dobro je naružila igrače ovog kluba jutro poslije debakla, a najgore je prošao Edin Džeko.

“Katastrofalan poraz”, počinje priča o utiscima novinara pomenutog portala.

Uslijedile su kritike za igrače. Sve je počelo s Ibanezom, a pošteđeni potom nisu ostali ni Spinazzola, Veretout, Smalling, Mkhytarian, Pellegrini…

Onda dolazimo do Dijamanta:

“Ako moram odabrati negativnog protagonistu ove smrtonosne praznine, ime je samo jedno, čovjek s trakom oko ruke, Edin Džeko”, navodi se a onda počinju kritike za bh. reprezentativca.

“Neadekvatan kapiten. A, to nije tehnička kritika, iako bi i ona bila primjerena za ekipu koja nije ni pomirisala ka golu protivnika. Edin je odličan igrač, njegova povijest u Rimu je važna, ali on ne može biti kapiten ove ekipe, a možda ni bilo koje ekipe. Ako se u derbiju nađete nakon dvadesetak minuta s dva gola zaostatka a kasnije s tri, emocialna insuficijencija boli, udarac je to za oči, ali i srce. Od kapitena do kapitena, od De Rossija do Džeke, doživljavamo vertikalni pad”, navodi se.

“Ovakav tim ne može postaviti tako mlitavog vođu na čelo čopora. To je znak predaje, odmah od trenutka kada ste mu stavili traku na ruku. Kapiten tima ne mora nužno značiti i tehnički lider, već onaj koji zna kako vrisnuti u pravim trenucima. Takav uticaj nije došao od Džeke. Ravna linija, Samo predaje poruke…”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here