Marokanski državljanin planirao je izvesti napad na popularnom El Clasicu. Nedavno je uhapšen u Španiji, a sad se otkrivaju i detalji zločinačkog uma…

Tako španski list El Periodico piše da je Markoanac, navodno 33-godišnjak (njegovo ime i prezime bit će objavljenmo tek kad počne suđenje), planirao upasti na teren s oružjem (ili samo s nožem), te izvesti – masakr. No nakon te ideje, smislio je bolju – napad dronom! Policija traži dokaze i prikuplja izjave potencijalnih poznanika optuženika.

– Vjerujemo da je u pitanju usamljeni vuk islamske republike, piše list i dodaju:

– Uhapšen je u petak 8. maja i planirao je zaskočiti Messija i društvo tokom derbija, igrače Reala i Barcelone. Detalji govore da je odustao od prvobitnog plana, te se, umjesto na igrače, koncentrisao na navijače.

U novom planu htio se ubaciti na stadion, te možda tamo raznijeti bombom. Nije isključeno i da je htio izvesti napad kamionom prema okupljenim navijačima ispred stadiona.

– Pandemija koronavirusa možda je nekima spasila život, jer sve mu je ovo propalo zbog zaključavanja fudbala, zaključuju.

Sudac Jose Luis Calaman naredio da se osumnjičenog pošalje u zatvor sve do početka suđenja.

– Priznao je da je planirao napad, piše list i dodaju da je izabrao ”nož varijantu”.

No policija ništa ne želi prepustiti slučaju, sve opcije napada ostaju uključene, kao i to da je u pozadini cijela mreža napadača, organizovana grupa. Bolesnik je planirao napasti Rakitića, Modrića i društvo, još jedna potvrda da teroristi ne spavaju i samo čekaju priliku..

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here