U okviru 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski će sutra na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati Borac u derbiju kola, a utakmica je na rasporedu od 17 sati.

Vlado Jagodić je u najavio pomenutog susreta kazao kako njegova ekipa zna skor u Mostaru, ali time se ne opterećuje.

“Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu u tri meča su dali sedam golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog da pobijede. Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se da odigramo kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi već da pokušamo da osvojimo tri boda. Ako ponovimo pristup sa duela protiv Željezničara, imamo se čemu nadati”, kazao je Jagodić.

Trener Borca je govorio i o igračkom kadru te dodao kako protiv Zrinjskog neće moći na tri igrača, a pod znakom pitanja je i nastup Marka Brtana.

“On je posljednja dva treninga odradio sa ekipom i biće u kombinaciji, a pred meč ćemo da vidimo da li ćemo da računamo na njega. Ovu sedmicu smo iskoristili da odmorimo glavne igrače, a imali smo problem u radu zbog izostanka četiri reprezentativca. Drago nam je što imamo sve više igrača u nacionalnom timu iako to svakako pravi problem u radu”, kazao je Jagodić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here