Kompanija Telemach objavila informaciju kako od januara neće više emitovati Arena Sport kanale u svom programu. U praksi to znači da će gledaoci u BiH biti uskraćeni utakmica Serije A, Premijer lige BiH, Lige Šampiona i niza drugih utakmica koje ovaj kanal prenosi.

U nastavku prenosimo cijelo saopštenje Telemacha koje je izazvalo burne reakcije simpatizera fudbala koji su upravo zbog određenih paketa Arena Sport kanala nerijetko potpisivali ugovore na duži period sa ovom kompanijom.

“Bez kanala Arena Sport od januara

Telemach BH od 1.1. neće više emitovati kanale Arena Sport u okviru svoje kablovske i Total TV satelitske ponude.

Telemach korisnike u 2021. očekuju mnogobrojni sportski spektakli. Od sada sve kanale Sport Kluba (SK HD, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4 HD, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK 9, SK 10, SK Golf HD i SK Esports HD) korisnici Telemacha mogu da gledaju već u Start paketu na EON i D3 platformama.
Korisnicima osnovnog paketa analogne kablovske televizije Telemach obogaćuje ponudu sa SK 4 kanalom.

U Novoj 2021. godini na SK kanalima biće emitovana najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje će igrati i košarkaški Zmajevi, čiji je Telemach ponosni sponzor.

Na Nova BH korisnici će moći da gledaju sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH, kao i da uživaju u dugo čekanom fudbalskom spektaklu EURO 2021 i da prate utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus fudbalske Lige Nacija.” naveli su iz Telemacha.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here