Udruženje navijača Veleža u Evropi uputilo je pismo prvom čovjeku Evropske nogometne federacije (UEFA), Slovencu Aleksandru Čeferinu, u kojem žele ukazati na navodne neregularnosti u Prvoj ligi Federacije BiH, odnosno u borbi za prvo mjesto tog takmičenja koje donosi plasman u najviši rang bh. fudbala Premijer ligu.

Trenutno se za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu bore mostarski Velež i sarajevski Olimpik, a Udruženje navijača Veleža u Evropi smatra da se na štetu mostarskog tima dešavaju neregularnosti koje imaju za cilj da osiguraju plasman Olimpika u Premijer ligu BiH.

“Od početka takmičenja Velež iz Mostara nalazi se na liderskoj poziciji. Prednost nad prvim pratiocem iznosila je i do deset bodova, a na zimskoj pauzi bila je sedam bodova. S početkom drugog dijela prvenstva počele su se dešavati neregularne, a samim time i sporne pojave koje su započele u 17. kolu na utakmici Goražde – Velež”, stoji u saopćenju Udruženja, prenijela je Fena.

Istovremeno tvrde da Fudbalski klub Olimpik ima naklonost Fudbalskog saveza BiH, a posebno u Stručnoj sudijskoj komisiji koju optužuju da određuje i delegira “kompromitovane sudije, koje tendenciozno pokušavaju spriječiti uspješan ishod utakmica do kraja prvenstva za Velež, a isto na takav način utiču i na pozitivan ishod svih utakmica FK Olimpic do kraja prvenstva”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here