Nakon Žiline još jedan evropski klub se ugasio, riječ je o belgijskom klubu Sporting Lokerenu, koji se takmičio u drugoj ligi Belgije.

Član Sporting Lokerena je bio i bivši mladi reprezentativac BiH Anel Hajrić.

Prema riječima predsjednika Luisa De Vriesa, klub nije uspio pronaći investitora u zadanom roku, iako su imali brojne pokušaje.

Klub koji je osnovan 1923. godine gasi se zbog duga od pet miliona eura.

Kontaktirali smo Anela Hajrića koji je sada postao slobodan igrač na tržištu.

“Problemi su počeli u decembru kada smo dobili suspenziju transfera. Tada smo već slutili da ima nekih problema unutar kluba. No, od tad nismo više dobivali ni primanja te smo smo čekali kada će doći i ovaj dan, koji znači da se klub ugasio. Koronavirus je također utjecao na pokušaje vlasnika da kroz investitora pronađe neka rješenja za klub”, rekao je za bhlopta.com Anel Hajrić.

24-godišnji Hajrić je u dresu Lokerena postigao dva pogotka, a njihov član je bio od prošlog ljeta.

Nekadašnjem najboljem strijelcu juniorske lige Slovenije i druge lige Slovenije, prioritet je sada kaže sanacije povrede.

“Zadobio sam povredu skočnog zgloba u januaru i to želim što prije da riješim. Noga je dobro, ali neke stvari sam u oporavku preskočio zbog restrikcija izazvanih pandemijom. To ću morati nadoknaditi u narednim danima i sedmicama”, zaključio je za bhlopta.com Anel Hajrić.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here