Stručna komisija u sastavu nekadašnjih reprezentativaca BiH, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića u potrazi je za novim selektorom Zmajeva, a u medijima se pojavia informacija da je glavni kandidat za mjesto selektora Sergej Jakirović, također nekadašnji reprezentativac BiH.

Sergej Jakirović je rođen 1976. godine u Mostaru, a ljubav prema nogometu usadio mu je otac Enver, dugogodišnji golman, a kasnije i trener lokalnog kluba NK Neretva. Čim je naučio trčati, mladi Sergej krenuo je očevim stopama i priključio se treninzima mlađih uzrasta Neretve. Sergeju se nije svidjelo stajati između stativa, od malih nogu pokazao se kao dobar u organizaciji igre i njegova prirodna pozicija postala je ona centralnog veznjaka.

Za tadašnjeg prvoligaša NK Neretvu ostvario je petominutni seniorski debi protiv NK Osijeka 24. svibnja 1995. godine u 1. HNL. Nakon omladinskog pogona profesinalno se okreće nogometu, a u nevjerojatno bogatoj biografiji nastupao je za čak 17 klubova. Prošao je Hrvatsku, Slovačku, Sloveniju, Bugarsku i Austriju.

Kao najbolje trenutke karijere valja izdvojiti sezonu 2003./04. u kojoj je s nekadašnjim klubom iz Velike igrao Kup UEFA, te sezonu 2004./05., kad je u NK Zagrebu bio prvi asistent lige, a za nagradu je stigao transfer u CSKA Sofiju. U Bugarskoj velikanu također je igrao Kup UEFA-e, iako bez većih uspjeha. U tom periodu stiglo je i pet nastupa za reprezentaciju BiH. Bio je to i vrhunac njegove karijere, nakon toga je promijenio još nekoliko austrijskih i hrvatskih klubova, a na kraju se skrasio u Dugom Selu, gdje je stigao i prelazak iz igračkih u trenerske vode.

18. juna 2018. godine sjeo je na klupu Gorice, vodio je momčad na 61 službenoj utakmici, pri čemu je napravio rezultat za historiju. Kao trenerski debitant u prvoj ligi odveo je klub koji je također debitirao u najvišem rangu do sjajnog petog mjesta u državi. Gorica je pod Jakirovićem odigrala rezultatski vrlo uspješnu sezonu i pol, nastavila je prošle jeseni tamo gdje je stala u debitantskoj sezoni, ali proljeće je donijelo seriju loših rezultata.

Jakirović je na 13 utakmica vodio i ekipu Maribora od juna do augusta ove godine i ostvario devet pobjeda s prosjekom ok 2,07 bodova po utakmici.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here