Bosna i Hercegovina slavila je u susretu protiv Bugarske rezultatom 88:49 a nakon utakmice selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić nije krio zadovoljstvo.

– Čestitam mojim momcima na sjajnoj igri i dobroj odbrani. Igrali smo 40 minuta kvalitetno. Cilj je bila odbrana, oduzeli smo njihovog glavnog igrača i nisu imali protok lopte. Zaustavili smo njihov skok i tranziciju. Bitna pobjeda za nas. Ovo je pobjeda za naše navijače i naša četiri člana staffa koji su pozitivni na koronavirus. Želim im što prije da se oporave. Sada se idemo odmoriti i fokusirati na meč u nedjelju protiv Latvije, rekao je Bosnić i odmah najavio idući meč protiv Latvije, koji se igra u nedjelju. 

– Latvija ima dobre igrače. Imali su i probleme kao i svi, nisu im svi igrači mogli doći. Idemo se dobro naspavati i spremiti se za meč s njima. Znamo od početka da je ovo jedna od težih grupa. Latvija je dobar tim i uvijek igra prvenstva. Uvijek su bitna ekipa na tim takmičenjima. Nije iznenađenje što su dobili Grčku, ali mi razmišljamo kako mi možemo igrati i mislimo o sebi. Pokazali smo sjajnu odbranu danas, možda smo mlađi i nemamo iskustva kao Latvija, ali dat ćemo sve od sebe, istakao je selektor Bosnić. 

Latviju dočekujemo u nedjelju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here