Naši rukometaši su u sjajnoj atmosferi Mejdana, po drugi put u četiri dana savladali Finsku i došli nadomak historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo. Naša reprezentacija je slavadala Finsku 31:19.

U junu našu reprezentaciju očekuje utakmica sa Bjelorusijom na domaćem terenu.

Plasman na Evropsko prvenstvo izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, ali i četiri najbolje trećoplasirane reprezentacije.

“Šta da kažem, ovih šest dana je proteklo na takav način. Imali smo taj cilj od četiri boda. Šest standardnih nam nije bilo tu, ali evo… Veoma sam zadovoljan rezultatom, a uspjeli smo vidjeti i neke nadolazeće snage. Mislim na Hamidovića, Keškića… Tako da sam veoma zadovoljan. Oni su iznijeli nedostatak ovih standardnih i pokazali kvalitet. Možemo računati na njih”, rekao je naš selektor Bilal Šuman,

“Toliko ima kalkulacija, da više i ne znam ništa. Drugi smo sada sa šest bodova, moramo težiti ka prva dva mjesta, a neka treći kalkuliše. Sljedeći duel je ključni, cilj od dvije pobjede je ispunjen, a sada imamo dva mjeseca da se odmorimo i pripremimo”, rekao je Nikola Prce.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here