Prvi kapiten naše nogometne reprezentacije i kako mnogi kažu najveći patriota naše zemlje Vlatko Glavaš, ponosno je ratne 1994. godine zaigrao za reprezentaciju BiH a svoj patritizam i danas pokazuje.

Gospodin Glavaš  nije od onih koji sjede kući i govore kako je stanje u našoj državi loše, kako nije dobro ovo ili ono, Glavaš je danas zastupnik Demokratske Fronte u Parlamentarnoj skuštini Bosne i Hercegovin, učesnik mnogih humanitarnih utakmica i neko ko pokušava pomoći narodu na bilo koji način.

Svoju prvu humanitarnu utakmicu je održao u Njemačkoj 2005. godine, a do danas je održao mnogo humanitarnih utakmica, preko 100 utakmica sigurno, a učestovao je i u raznim humanitarnim akcijama. U našoj zemlji je prvu humanitarnu utakmicu odigrao 2009. godine u Bužimu.

Širom naše zemlje Vlatko Glavaš je bio učesnik humanitarnih utakmica ili akcija, a gdje sve  ni sam ne zna više.

Kada su našu zemlju pogodile  velike poplave 2014. godine među prvima se je odazvao u Bugojnu i tražio da se spreme auta i da se pošalje ono što se može ugroženom stanovništvu.

“Izuzetno me čini sretnim da nekome mogu uljepšati dan, ako sam u mogućnosti. Nije samo pomoć u novcu, pomoć je u lijepoj riječi, druženju i ponosan sam što sam u posljednjih nekoliko godina bio u akcijama  u cijeloj Bosni i Hercegovini. Volim pomoći, a pogotovo djeci jer sam na njih posebno osjetljiv”, kaže u  svojoj knjizi “Kapiten jednog teškog vremena” naš Vlatko Glavaš.

Također i promociju knjige Vlatko Glavaš je održao širom BiH i dijaspore, a sav prihod od prodaje knjige išao je u humanitarne svrhe, što je još jedan  pokazatelj više koliko želi pomoći narodu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here