U Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj nalazi se veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, a samim tim i potencijalnih nogometnih reprezentativaca BiH koji svojim igrama zaslužuju pažnju Nogometnog saveza BiH.

Jedan od onih koji zasigurno zaslužuju pažnju Nogometnog saveza BiH je svakako i 18-godišnji Armin Majanović koji je nedavno napustio Akademiju WAC Wolfsberg i potpisao ugovor na dvije godine za FC Viktoria 1889 Berlin.

Mladi talentovani Majanović samo što je stigao u novi klub već je osvojio i prvi trofej, sa novim klubom postao je pobjednik berlinskog Kupa.

U finalu savladali su vršnjake Union Berlina minimalnim rezultatom 1:0 a potencijalni reprezentativac BiH Armin Majanović pružio je sjajnu igru i imao priliku za pogodak, ali njegov udarac sa glavom otišao je pored gola.

Velike zasluge za transfer Armina Majanovića iz WAC Wolfsberga u Viktoriu 1889 iz Berlina ima Agencija HSR sport, koja je prepoznala kvalitete ovog mladog igrača.

Svoje prve nogometne korake je napravio sa šest godina, najbolje se snalazi na poziciji napadača, dešnjak je, ali u igri koristi podjednako obje noge i vrlo dobro se snalazi u igri sa glavom.

Roditelji Armina Majanovića su porijeklom iz Bihaća, a on i ako je rođen u Austriji, tačnije u Villachu sanja dres Bosne i Hercegovine.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here