Čuveni tunel koji se nalazi na stadionu Crvene zvezde Rajka Mitić, popularne Marakane slavi svoj 57. rođendan i tim povodom dobio je potpuno novi izgled.

Tunel o kojem su pisali brojni svjetski mediji kao i poznati nogometaši velikih timova koji su igrali na Marakani dobio je novi izgled, a uređen je povodom 57. rođendana stadiona.

“Na današnji dan 1963. godine odigrana je prva zvanična utakmica na Marakani, Crvena zvezda je savladala Rijeku rezultatom 2:1. Tim povodom 57 godina kasnije, čuveni tunel je dobio novi izgled – spoj nogometa i umjetnosti!”, poručili su iz Crvene zvezde.

“Gazzetta dello sport” prije dvije godine pisala je da prolazak kroz tunel izgleda kao spuštanje u pakao.

“Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda s desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate ući i iz kojeg dopire buka. Tu počinjete brinuti. Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj. Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne, stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi dio. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svjetla i čujete buku, niste. Četiri stepenice lijevo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. Ulazite u posljednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka s tribine s najvatrenijim navijačima. Čovjek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svjetlost koju vidite u posljednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća”, pisalo je u članku.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here