Darko Todorović (23) je u razgovoru za zvanični Youtube kanal BH Fanaticosa govorio o svojoj karijeri, reprezentaciji BiH, ali i dvojici naših najboljih igrača Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

“Atmosfera u svlačionici reprezentacije je predobra. Imam korektan odnos sa svim igračima. Dosta dugo poznajem Ćivića, Gojaka, Pirića i Prevljaka. Najviše vremena provodim sa Ćivićem i Gojakom, jer smo zajedno igrali u U21 reprezentaciji. Što se tiče mog uzora, naravno to je Edin Džeko. Edin se prijateljski ponaša prema svima. Veliki je igrač, društven je, može se s njim popiti kafa i popričati i o drugim stvarima. Opušten je i dobar za druženje”, ističe Darko i osvrće se na susrete baraža za EURO:

“Očekuju nas teške utakmice u baražu, ali smo već analizirali protivnike. Stručni štab nismo mogli upoznati uživo, ali smo imali online treninge. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i ne bi trebali imati problema u baražu.”

Aktuelni fudbaler austrijskog Salzburga ima samo riječi hvale za Edina Džeku i Miralema Pjanića.

“Svaki je poseban na svoj način. I kao igrači i kao ljudi. Za Edina sam već rekao. Bilo mi je čudno još od prvog dana kad sam vidio Džeku pored sebe. Kada sam god sjedio s njim, bilo mi je čudno. Jednom prilikom smo bili u teretani, a Edin me je počeo ispitivati o Slobodi. Bilo mi je čudno kako on sa mnom normalno priča, pa sam se malo pogubio. Što se tiče Pjanića, svi imamo korektan odnos s njim. Zahvalan sam obojici na svemu i nadam se da će što duže ostati u reprezentaciji.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here