Iskusni maratonac iz Goražda Emir Hastor primoran je kao i svi sportisti svoje aktivnosti obavljati unutar kuće ili u dvorištu pa je iskoristio priliku i na terasi istrčao polumaraton (21,1 kilometar).

Za ovaj poduhvat na balkonu dugom 7,5 metara trebalo mu je malo više od sat i po, o čemu mnogi trkači maštaju na čistoj stazi.

“Zbog situacije u kojoj se našao cijeli svijet, pa tako i moje Goražde, odmah sam se prijavio u volonterski servis BPK Goražde. Pošto stojim na raspolaganju svojim sugrađanima koji su stariji od 65 godina tako što im idem u kupovinu i po lijekove sa svojim kolegama iz volonterskom servisa, nekad ne mogu stići odraditi trening. Zbog toga sam odlučio trenirati kod kuće. S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio odraditi ga na balkonu dugom 7,5 metara. Ukućani su mi se nasmijali kada sam rekao da ću trčati na balkonu i u nevjerici su gledali kako idem s jedne na drugu stranu balkona”, rekao je Hastor za portal Klix.ba.

Emir ističe da su i komšije izlazile ispred svojih kuća te ga znatiželjno ga ispitivali šta radi.

“U jednom trenutku, negdje oko 15. kilometra, čak je i policijska patrola prolazeći kroz moju ulicu stala ispod kuće i posmatrala me čudnim pogledom nekih četiri do pet minuta. Polumaraton sam istrčao za jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi. Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kući. Postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu raditi kući, a neka razmisle i o trčanju polumaratona na balkonu. Na kraju želim istaći da sam polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi koronavirusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van kuće”, rekao nam je Hastor.

Ovaj Goraždanin je za kraj razgovora želio poslati poruku da je vrlo važno poštovati savjete i preporuke nadležnih u doba koronavirusa kako bi što prije svi zajedno pobijedili pandemiju uz poruku “Ostanite kod kuće”.

(klix.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here