Potpuno nova studija tvrdi da je Lionel Messi zapravo dvostruko bolji igrač od dugogodišnjeg rivala Cristiana Ronalda.

No navijači se nikada nisu uspjeli dogovoriti tko je bolji igrač od njih dvojice, tako da je SciSports studija u suradnji sa Universitetom Catolicom u Belgiji napokon zaključila ovu raspravu.

Per Soccer Laduma, studija koja pokazuje da je između 2013. i 2018. kapetan Barcelone Messi zapravo igrao duplo bolje od portugalskog napadača Ronalda.

Obojica su u to vrijeme bili na vrhuncu karijere i obojica su bili u La Ligi, prije nego što je Ronaldo na ljeto 2018. godine napustio Real Madrid zbog Juventusa.

Istraživanje vrednuje igrača na osnovu postignutih golova i asistencija u tom razdoblju i uprkos Ronaldu koji je osvjao trofeje, Messi je na testu zaradio 1.21, dok je Ronaldo samo 0.61.

Ako ste zbunjeni, profesor Jesse Davies je objasnio o čemu se radi: “Gol je rijedak događaj, jer se procjenjuje da se na utakmici prosječno dogodi 1.600 radnji. Naš model pregledava svaku radnju – šut, pas, driblanje, duele i izračunava njegovu vrijednost.”

Šokantan je rezultat s obzirom na dominaciju Ronalda u Ligi prvaka sa Real Madridom u tom vremenskom razdoblju, kao i njegov trijumf na Euru 2016. sa Portugalom.

Obojica su se prošli tjedan vratili u akciju nakon što je koronavirusa privremeno zaustavila nogomet.

(svijetkladjenja.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here