Juniorski reprezentativac naše zemlje i bivši član Veleža, Željezničara i Sarajeva Salih Husić od ovog ljeta novi je član španskog Real Betisa.

Husić je iz FK Sarajevo otišao u redove španskog niželigaša InterCity, te je pružao sjajne partije.

Stigao je poziv iz Betisa te ugovor na dvije godine. Na samom startu nastupat će za drugi tim španskog kluba, te čekati svoju šansu za debi u prvoj momčadi.

Odlazak u Ligu petice sa samo 19 godina velika je stvar za svakog nogometaša, pa je i Husić samim time presretan.

“San svakog dječaka je zaigrati jednog dana za ovako veliki klub. Drago mi je da se moj san polako ostvaruje“, priča Husić za SportSport.ba.

Skrenuo je pažnju skauta Betisa, ali svjestan je da mu sada slijedi novo dokazivanje.

“Doveden sam kao pojačanje, ali niko mi ne može zagarantovati poziciju u ekipi. Na meni je da se dokažem i maksimalno pokažem svoj kvalitet“.

Za sada će biti sa drugom ekipom Betisa i vrijedno čekati svoju šansu. Uskoro možda i na teren protiv Pjanića, Benzeme, Modrića….

“Plan je da igram za drugu ekipu Betisa, da se zatim priključujem prvom timu i eventualno odradim i pripreme sa njima“.

Veoma mlad je stigao u FK Željezničar, zatim se preselio u redove ljutog rivala sa Koševa, ali kvalitet očigledno u najveća dva bh. kluba treneri nisu prepoznali. Husić bi sigurno imao mnogo šta reći na tu temu, ali diplomatski je odgovorio.

“Ne bih u detalje u toj temi. Vrijeme će da pokaže svoje“.

Mnogo ulaže u sebe, prisjeća se i prvih treninga, te trenera koji su mu bili podrška i od kojih je vrijedno upijao znanje.

“Svaki mi je trener pridonijeo značajno iskustvo u karijeri, ali moram da izdvojim Adisa Obada i Memsuda Pandura, to su dvojica trenera koji su bili tu za mene cijelo vrijeme i vjerovali u moj potencijal. Pored svega moram i da spomenem kondicionog trenera s kojim radim već šest godina i koji je zadužen za moju fizičku spremu, a radi se o Borisu Kajanu“.

Odlazak iz FK Sarajevo u španskog niželigaša bilo je novo iskustvo za njega.

“Svakako za mene kao mladog igrača jedno veliko iskustvo. Čekao sam vizu šest mjeseci, priključio sam se ekipi u januaru, gdje mi se otvorila šansa da debitujem pri dolasku. Zaredao sam tri meča u kontinuitetu nakon čega sam imao lakšu povredu. Bio sam zatim odsutan do kraja sezone. Ipak, završetak je bio sretan jer smo se direktno plasirali u treću ligu“.

Budućnost je bh. reprezentacije. Za sada je za juniorsku selekciju naše zemlje upisao osam nastupa.

“Velika je čast nositi dres reprezentacije“, dodao je 19-godišnji Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here