Vedad Ibišević je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ljubitelj navijača napokon svoje historijske trenutke u reprezentaciji dobija zabilježene u formatu dokumentarne priče.

Njegova životna priča ne može stati u jedan film. Potreban bi bio serijal od nekoliko sezona da opiše život dječaka koji je od Vlasenice preko Švicarske stigao do Amerike, pa se ponovo vratio u Evropu i postao jedan od vrlo bitnih igrača popularne Bundeslige. Pored sjajne karijere i rekorda postavljenih u Njemačkoj, Ibišević je ostavio neizbrisiv trag i duboko urezao svoje ime u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dokumentarni film „Ispunjeni snovi“ upravo i jeste priča o Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri. Priča je to koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Prema mišljenju mnogih ovo je pravo vrijeme da se Bosanci i Hercegovci podsjete trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima kako se suprotstavljaju Mesiju i velikoj Argentini.

(hayat.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here