Bivši nogometni reprezentativac BiH a kasnije i selektor Meho Kodro gostovao je u podcastu Opsajd, gdje je govorio o brojnim temama, između ostalog i o dešavanjima u reprezentaciji, a dotakao se i Veleža.

Prije 12 godina na klupi BiH sjedio je tačno 131 dan ili samo dvije utakmice, a smijenjen je jer nije želio voditi svoje izabranike u Iran, na utakmicu kojoj se protivio kao selektor… Krajem 2017. godine ponovo je bio kandidat za klupu BiH, bez koje je ostao zbog odluke Izvršnog odbora.

– Imao sam sastanak sa Zvjezdanom Misimovićem i Sejom Kajtazom (uz Ivicu Osima i Duška Bajevića bili su članovi Radne grupe koja je bila zadužena za razgovore sa kandidatima za selektor, op.a). Stručni savjet je glasanjem (3:1) predložio mene da budem selektor, ali Izvršni odbor to nije prihvatio. Vjerovatno su neki ljudi u IO mislili drugačije. I ja sam odlučio da izađem iz toga, jer sam bio isfrustriran. Osjetio sam da gubim tlo pod nogama i u Servetteu, jer je to trajalo 50, 60 dana – ispričao je Kodro.

Trenutno je trener švicarskog drugoligaša FC Stade Lausanne Ouchy.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here