Marjan Mijajlović, koji je godinama radio kao komentator na FACE TV, javio se iz Beograda nakon četiri godine za Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV.

“Veliki pozdrav iz Beograda, javljam se u dogovoru sa Senadom da rekapituliramo situaciju. Zadnje četiri godine sam u Beogradu nakon što sam napustio sportsko novinarstvo. Ovdje je policijski sat počeo i završit će se u utorak u 05,00 sati ujutro. Moram reći na početku da je lako nama u kućama koji imamo verandu, dvorište, travu i pse. U zgradama ko živi na 14. spratu i nema terasu, e njima je teško.” započeo je obraćanje javnosti nakon dugo vremena te nastavio:

“Nekoliko godina sam živio u Sarajevu. Da biste znali kako Sarajevo diše morate pitati ljude na Grbavici, Hrasnom, Alipašinom, tako je i ovdje. Kada je virus u pitanju imam neke neračišćene račune sa medicinom, ali neću se miješati neka to rade medicinari.”

“Vjerujte sami sebi i učiti. Mora da se uči, da se čita, ulazimo u novu eru ljudskog čovječanstva i zbog toga mora da se uči te da se znanjem suprostavite nekim drugim stvarima,” poručio je Mijajlović za kraj.

Mijajlović je postao popularan u Bosni i Hercegovini fanatičnim komentarisanjem nastupa Vedada Ibiševića na kanalu SportKlub u onoj spektakularnoj polusezoni u kojoj je Vedo za Hoffenheim zabio 18 golova.

Marjan je kasnije na Hayat TV bio komentator utakmica reprezentacije BiH, a ona prva koju je radio, Belgija – BiH (2:4, 23. mart 2009. godine) za sva vremena ugravirala je njegov glas u srca naših navijača.

Na tom meču Edin Džeko je postao “Dijamant” i upravo mu je nadimak dao Marjan Mijajlović u prijenosu spomenute utakmice u Briselu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here