U suzama, u majici ‘zauvijek ponosan kaj sam purger’, Niko Kranjčar se popeo na pozornicu, pogledao prema gore i po posljednji put se oprostio od Cice Kranjčara. Od svog Ciceka, svog idola, uzora. Svog tate.

Porodica, prijatelji i bivši saigrači te navijači opraštaju se od proslavljenog bivšeg hrvatskog nogometaša i trenera koji je umro 1. marta u 65. godini.

Redom su govorili predsjednik Dinama Mirko Barišić, legendarni Ćiro Blažević, Zorislav Srebrić, ali sve je posebno dirnuo govor njegova sina Nike Kranjčara.

“Bio si mi idol, bio si dobri duh i to ćeš još dugo ostati. Govorio si da je mene odgojila mama, ali nije ti to moj Cicek baš tak. Vodio si me na treninge u Rapid, dozvolio si mi da se zaljubim u nogomet. Pustio si me da se sam borim. Primjerom si me naučio da volim svoje i cijenim pripadnost, naučio si me kako biti Purger i Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio jest da smo na ovom svijetu svi jednaki. Svakome treba dati barem osmijeh, to nas ništa ne košta. I tata, ti nisi otišao, ti ćeš s nama uvijek ostati. Volim te, volimo te i od sveg srca ti hvala Tvoj sin”, u suzama je čitao Niko, a na kraju govora kroz suze se i nasmijao u čast Cici kojem je osmijeh bio zaštitni znak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here