Kostobrane koje nosi Mesut Ozil, Sead Kolašinac, Senijad Ibričić, Dženis Burnić, Kevin Volland i mnogi drugi, izradila je kompanija  4kickerz iz Slovenije.

Kostobrani su plod znanja Martina Šušteršiča koji se je nekada bavio profesionalnim nogometom i bio član mlade reprezentacije Slovenije.

S kostobranima  koje je i sam nosio nikada nije bio zadovoljan. Bili su debeli, teški, smetali mu tokom igre, nisu nikako ostali na mjestu. Već sa četrnaest godina počeo je sam samostalno izrađivati improvizirane kostobrane. Isprobao je kaže sve moguće materijale i oblike i tokom godina kostobrani  su se počeli poboljšavati.

Cijeli razvoj i proizvodnja kostobrana odvija se u Sloveniji.

Zašto kostobrane koriste svjetske poznate nogometne zvijezde, poput Kolašinca, Ozila i mnogih drugih?

– Najbolja zaštita

– 3D Grip tehnologija

– 360 ° Fleksibilnost

– Savršeno prilagođavanje  nozi

– XRD apsorpciona pjena

– Materijali najvišeg kvaliteta

– Ručno izrađeni u Sloveniji

– Izuzetno lahki ( 25 – 42 grama na kostobran)

– Profesionalno dizajnirana personalizirana grafika.

PJENA KOJA APSORBUJE UDARCE

Poron® XRD ™ je posebna pjena dizajnirana da apsorbuje silu jakih udaraca. U svom izvornom stanju, pjena je mekana i potpuno fleksibilna, prilikom udarca, molekuli koji se nalaze u njoj čvrsto se sakupljaju i pjena se otvrdne. Ova molekularna reakcija omogućava raspodjelu sile udara na mnogo veću površinu od ostalih pjena iste prirode i time je značajno efikasnija u apsorpciji udara. U testovima, Poron® XRD ™ pjena je prevazišla  do 90% energije kada se udarila velikom snagom.

Dodatna prednost Poron® XRD ™ pjene je da ima otvorenu ćelijsku strukturu, za razliku od pjena koje se koriste od konkurentskih kostobrana za zaštitu, što znači da je pjena prozračna i zato zadržava svoj originalni oblik i funkcionalna svojstva mnogo duže, čak i nakon stotinu udaraca . Microban®   zaštita u pjeni djeluje s antibakterijskim svojstvima za sprječavanje neugodnih mirisa.

3D-GRIP TEHNOLOGIJA

Na unutrašnjosti nogometnih kostobrana nalazi se specijalna tkanina s inovativnom 3D Grip tehnologijom. Tkanina je ispisana namjenskim 3D uzorkom koji povećava trenje između kostobrana i kože za do 40%. 4kickerz kostobrani su toliko stabilniji i ne klize po nozi.

LAGANI KAO PERO

4kickerz kostobrani su izuzetno lagani, tako lagani da ćete i zaboraviti da ih nosite. Svaki kostobran težak je između 25 i 42 grama, ovisno o odabranoj veličini. 

RUČNO IZRAĐENI U SLOVENIJI

Zadovoljstvo kupaca naših proizvoda je na prvom mjestu. Jedan od glavnih ciljeva koji smo postavili je da svaki kupac dobije ekskluzivan i jedinstven proizvod. Budući da naši proizvodi nisu proizvod masovne proizvodnje, naš cilj nije smanjiti troškove, nego je svaki kostobran kod nas izrađen ručno.

KOSTOBRANE MOŽETE NARUČITI OVDJE https://www.4kickerz.com/config/1/

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here