Al Jazeera Balkans objavila je na svom Youtube kanalu dokumentarni film o legendarnom bh. fudbaleru i treneru Vahidu Halilhodžiću.

Filmska priča o karijeri Vahida Halilhodžića, jednog od najpopularnijih nogometaša i trenera s prostora nekadašnje Jugoslavije, koji je vodio brojne timove, a bio je i na čelu reprezentacija Japana, Obale Slonovače, Alžira…

Njegova karijera puna je uspona i padova. Od nogometne legende nekadašnje Jugoslavije do ranjavanja u Mostaru tokom rata u Bosni i Hercegovini. Od miljenika francuskog PSG-a do razočaranja i titule viteza. Od uspjeha na afričkom kontinentu do razlaza s Japanskim nogometnim savezom. Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen “izronio iz Neretve” deset godina poslije.

Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje.

Film se sastoji od materijala koje je producent prikupljao i snimao duže od sedam godina.

Producenti: Igor Latinović, Romain Boussac, Koproducenti: Marie Tauzia, Al Jazeera Balkans, Direktor fotografije: Romain Boussac, Montažeri: Vincent Pruvost, Adnan Zilić.

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here