Reprezentativac BiH i član Basaksehira Edin Višća danas hara Turskom, a u periodu od 2009 do 2011 tresao je mreže u dresu tima sa Grbavice i upravo tih pogodaka prisjetili su se na stranici “Željine ikone.”

Višća je za Želju u 48 utakmica zabio 11 golova, te pri tome osvojio dvije titule šampiona Bosne i Hercegovine i jednu osvajača Kupa BiH.

“Ma, Edin je fenomen. Svaka utakmica 90 minuta. Svaka sezona, double-double učinak, da se izrazim košarkaškim rječnikom. Golovi, asistencije. Sve je to za maksimalan respekt. Ljudi ga ovdje poštuju i kad završi karijeru bit će istinska legenda turskog fudbala. Kako se ponaša, koliko ulaže u sebe, kako trenira. Pravi je primjer mladim igračima. U fudbalu sve ima svoje zašto i svoje zato. A Višća je zaslužio to što mu se desilo protiv Sportinga. Da izjednači skor u 92. minutu i da zatrese mrežu u posljednjim sekundama drugog produžetka. Njemu je to bilo suđeno. Nikom drugom, samo Višći“, rekao je nedavno Višćin saigrač iz Basaksehira Danijel Aleksić.

Imala je Grbavica priliku da svjedoči vještinama majstora evropskog i svjetskog kalibra. Jedan od njih je svakako i naš Edin Višća! 🧙‍♂️💪💙

Posted by Željine ikone on Ponedjeljak, 23. March 2020.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here