U egzibicijskom meču u Staples Centru u LA-u 54-godišnji Tyson (50-6, 44 KO) i 51-godišnji Roy Jones Jr.(66-9, 47 KO ), još jedan šampion koji je odlučio opet navući rukavice, boksali su osam rundi od dvije umjesto tri standardne minute. Žiri je meč proglasio neriješenim, a Tyson je odmah tražio revanš.

Jedan od najvećih teškaša svih vremena bio je ljut jer nije završio borbu. Udarao je i nakon zvuka gonga koji označava kraj runde, kao što je radio i tokom karijere. Bio je vrlo motiviran, u svaku rundu ulazio je eksplozivno, ali nakon 20-ak sekundi ostao bi bez snage. Sve drugo bilo je tu, od karakterističnog Tysonovog hoda i ulaska u ring, njegove prepoznatljive tehnike, vrhunskog kretanja i otklona, do pokušaja krošeom nakon izvlačenja iz klinča, ali je izgledalo kao usporeni snimak. Iron Mike ipak nas je podsjetio zašto smo prikovani uz televizore čekali njegove mečeve.

Brutalni udarci ovaj put su izostali, vidjeli smo tek kratku razmjenu u petoj rundi. Tysonu je prošao jedan dobar lijevi kroše te jedan desni koji je zadao preko ruke, dok je Jones lepršao po ringu i izbjegavao udarce. Uspio je u sedmoj rundi pogoditi Tysona u nos. Na kraju svake runde Tyson je djelovao razočarano i nije želio ići u ugao. Dvije minute bile su mu premalo, iako nema moć ni snagu kao u najboljim danima karijere. U zadnjoj rundi dao je sve od sebe, pokazao je više želje od Jonesa, ali obojica su jedva disali u ringu. Nakon posljednjeg zvuka gonga koji je označio kraj meča, Tyson je i dalje pokušavao udariti protivnika.

Tenzije su brzo popustile, a meč je završen neriješenim ishodom, iako je Tyson ostavio puno bolji dojam i uputio duplo više udaraca.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here