Ivaylo Petev, trener koji se može pohvaliti neuspješnim epizodama na klupi reprezentacije Bugarske, zagrebačkog Dinama i Levskog iz Sofije, izabran je za selektora Zmajeva.

Bugarski strateg dobio je povjerenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici na Ilidži na kojoj je bilo prisutno 13 članova. Ranko Vučković nije došao, jer je zaražen koronavirusom, dok Elvedin Begić nije bio na sjednici, uz opravdanje “da je ovo nastavak sjednice od 4. januara kojoj također nije prisustvovao iz opravdanih razloga”.

A i prije nego što je sjednica počela sve je bilo jasno. Slavica Pecikoza, portparol FSBiH, okupljenjim novinarima kazala je kako će pressica biti održana najkasnije za sat.

Pojedini članovi IO, Bošnjaci, glumili su da su ljuti požalivši se kako će glasanje biti tajno… I onda je stigla vijest – Ivaylo Petev je novi selektor BiH.

Gotovo pa jednoglasno… Proceduru izbora objasnili su Vico Zeljković, predsjednik FSRS i Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH. Uzgred, ovaj drugi čak nije znao ni kako se zove novi selektor.

– Mogu da kažem da smo dobili novog selektora. To je Ivojlo Petev, trener iz Bugarske – rekao je Sofrenić (možete pogledati na početku priloženog videa – 1:18 minut), a Petev se zapravo zove Ivajlo (Ivaylo).

(faktor.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here