Nekadašnji reprezentativac BiH Sanel Jahić za reprezentaciju je odigrao 24 utakmice i postigao jedan pogodak, a taj jedan pogodak je bio nezaboravan, jer svi se sjećamo još tog  pogotka u velikoj pobjedi nad Belgijom u Genku 28. marta 2009. godine u kvalifikacijama za odlazak na SP 2010. godine u  Južnoafričkoj Republici. BiH je slavila tad rezultatom 2:4 a Jahić je postigao drugi pogodak u 74. minuti  na sjajnu asistenciju Zvjezdana Misimovića.

Kontaktirali smo Sanela Jahića koji je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com i otkrio sa čime se sada bavi i svoje planove za budućnost.

„Upisao sam trenersku licencu i počeo da radim kao menadžer sa agencijom iz inostranstva. Planiram kada budem završio trenersku licencu, da radim negdje u inostranstvu jer već imam neke ponude“, rekao je Jahić.

Sanel Jahić je  u razgovoru za naš portal bhlopta.com otkrio i najbolji sastav BiH svih vremena, a to su: Kenan Hasagić, Hasan Salihamidžić, Muhamed Konjić, Emir Spahić, Mirsad Hibić, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zlatan Bajramović, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko i Sergej Barbarez.

Pogledajte historijsku pobjedu reprezentacije BiH u Belgiji i pogodak Sanela Jahića u 74. minuti.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here