Jedan od najsramotnijih nokauta u historiji boksa viđen je 2015. godine. 

Mnogo je sportisa rođenih u BiH koji se takmiče pod tuđim zastavama. Među njima je i 31-godišnji Radivoje Kalajdžić koji je rođen u Zenici.

Kalajdžić je djetinjstvo proveo u Srbiji nakon početka agresije na BiH, a svoju boksersku karijeru je gradio u SAD-u pod čijom zastavom se i takmiči.

Tokom mečeva nosi srbijansku trobojku i na šorcevima mu je ispisana kratica SRB što je jasan znak da se smatra Srbijancem.

U prvih 20. mečeva je slavio pobjede sa 13 nokoauta pa je bio favorit i u svojoj 21. borbi protiv Fabio Garrida koja je na programu bila 2015. godine.

Kalajdžić je opravdao ulogu favorita i na kraju slavio, ali je to uradio na sramotan način nedosljedan jednog sportiste.

Meč koji je trajao tri sekunde će se najmanje pamtite po ekspresnom nokautu, već po sramotnom potezu Kalajdžića koji je zauvijek ukaljao boks.

Naime, Garrido je ispružio ruku nakon prvog gonga kako bi se pozdravio s protivnikom što je uobičajna praksa tokom svakog meča.

Umjesto pozdravom Kalajdžić je odgovorio lijevim direktom i densim krošeom, pa je brazliski bosker završio na podu, a da borba nije ni počela.

Sudija na kraju nije imao izbora već je morao da prekine borbu i Kalajdžića proglasi kao pobjednika koji je slavodobitno proslavljao sramotnu pobjedu.
Interesantno da je Kalajdžić nakon toga tražio da platforma YouTube ukloni snimak i to zbog velikog broja sramotnih komentara.
I sedam godina kasnije teško je pronaći snimak ove ”borbe”, a sasvim je jasno da Kalajdžić nikada neće uspjeti oprati obraz.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here