Real Madrid bi preostale domaće prvenstvene utakmice ove sezone mogao odigrati na pomoćnom stadionu Alfredo di Stefano jer je sasvim izgledno kako će stadioni ostati zatvoreni za publiku, rekao je nedavno dužnosnik tog nogometnog kluba.

Stadion Santiago Bernabeu, kapaciteta 81.000 mjesta, na kojem Real Madrid igra svoje utakmice u fazi je obnove, a kako ne bi morao prekidati radove u junu, kada organizator natjecanja očekuje nastavak prvenstva, klub bi mogao zatražiti dozvolu za odigravanjem preostalih susreta na “Di Stefanu”.

– Ovim sporazumom započet ćemo proces modernizacije i transformacije koji će stadion pretvoriti u avangardnu arhitektonsku ikonu – kazao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez prije četiri godine, a da će to zaista biti tako, govore i neke nove informacije vezane uz Bernabeu koje donosi španska Marca.

U čitavu rekonstrukciju bit će uloženo gotovo 500 miliona eura, a čitava bi priča mogla trjati i do pet godina. Bernabeu bi tako trebao dobiti teren koji se pomiče što bi samim time značilo da bi se na stadionu mogle održavati i druge priredbe koje nisu povezane s nogometom. Marca također navodi kako se teren neće moći pomicati van granica stadiona već će biti skladišten u prostorima istog.

(penal.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here