Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš povodom 1. marta Dana Nezavisnosti BiH gostovao je na TV Hayat, gdje je otkrio kako svoje unuke uči veličini i trajanju jedine domovine.

  • Čestitam svim Bosancima i Hercegovcima Dan nezavisnosti BiH, svima koji je doživljavaju svojom. Svako ima svoju zemlju i svoj grad, a ja imam moje Bugojno i Moju BiH. Sutra da se rodim opet bih igrao za BiH – kazao je Glavaš.

Kako kotira BiH?

  • Mi sportska nacija imamo mnoge velike igrače, u svim žanrovima gdje god na svijetu postoji neki Bosanac i Hercegovina, uspjeh je zabilježen. Jedino preko sporta možemo izaći iz ovog sivila, i pozitivac sam kada je u pittanju naša zemlja. Protiv Bosne ne mogu jer znam da će doći bolji dani za našu državu. Sportisti jedino donesu sunce, i volio bih da oni koji nas vode povedu malo računa. Opet kažem može biti najgora, ali je naša.

Kako je Vaši prijatelji doživljavaju?

  • Nekih 30 godina živim u Dizeldorfu,  i imam puno prijatelja koji kažu da nigdje nema takve zemlje i bolji ljudi, zato vjerujem da će doći bolji dani kada nam mladi neće odlaziti.

Mladi su naš fokus.

  • Volio bih da oni koji vode ovu zemlju malo povedu računa o mladim ljudima. Naprosto ovo sve što proizilazi, nesigurnost, sivilo…, ne ulijeva mladima nadu da ostanu u načoj zemlji.

Kako unucima objasnite šta je i ko BiH?

  • Ne želim im dozovliti da zaborave ko su njhovi roditelji, dedo, nana… Želim da im kažem da je to zemlja gdje su nastali njihovi korijeni, želim da nauče naš jezik…, želim da ostatak života im pričam o Bosni, da su ovdje rođene uspješne generacije i da će ih biti još. Ja sam ovdje nastao i ovdje ću nestati, zato ne smijemo zaboraviti svoju državu. Proći će vrijeme težina koje se dešavaju, i siguran sam da će doći bolje vrijeme za našu državu.

Vaša poruka za Dan nezavisnosti glasi?

  • Moramo ovu zemlju više voljeti kao majku a ne kao maćehu. Ovo je naša zemlja i druge nemamo, ne smijemo je izgubiti.

(Hayat.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here