Kada su svojevremeno mediji upitali Zinedina Zidanea, jednog od najboljih igrača u historiji nogometa, ko je po njemu poseban u nogometu, bez mnogo razmišljanja je rekao Diego Armando Maradona.

On je ispričao agendotu sa video snimkom, na kojem je Maradona demonstrirao nevjerovatan osjećaj i preciznost dodajući se sa – prečkom, na treningu.

– Maradona je broj jedan. Postojala je video kaseta koju sam dobio, bio je to zapravo snimak sa treninga. Svi su već vidjeli i znali za šta je sposoban na mečevima, ali stvari koje je radio na treninzima su bile još nevjerovatnije, bio je jedini koji je mogao da izvodi tako nešto sa loptom.

– Sjećam se tog snimka, bio je na liniji peterca, uzeo loptu i počeo da se “dodaje” sa prečkom. Svako ko se bavi nogometom zna da je sreća ukoliko jednom ili dva puta uspijete da pogodite okvir gola, ali on je stajao i pogađao pet ili šest puta, kao da je to rutina. Imao je nevjerovatan osjećaj i preciznost, urođeni dar – rekao je Zinedine Zidane.

Također, postoji snimak sa treninga na kome Maradona sa jasnom namjerom pet puta pogađa stative dok golman samo pogledom ispraća svaki udarac, da bi posljednju, šestu loptu lobom poslao lagano preko njega u mrežu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here