Utjecaj pandemije koronavirusa mogao bi navesti Uefu da neke od utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu

Utjecaj pandemije koronavirusa mogao bi navesti Uefu da neke od utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu, a odluka o tome mogla bi biti donesena prije finala Lige prvaka koje se igra 23. avgusta.
 
Prva dva kola Lige nacija igraju se od 3. do 8. septembra, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Evropi gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, Uefa želi izbjeći situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u zadnji trenutak.

“Bliska saradnja između svih reprezentacija i Uefe bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodnih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovoj razini”, objavila je Uefa prošle sedmice.
 
Uefa je otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 koje se trebalo igrati u Švedskoj, a odgodila je i turnir za mlade nogometaše U-19, kao i neka druga natjecanja.

Na otvaranju Lige nacija 4. septembra naša reprezentacija je trebala putovati u Italiju, gdje bi igrala na Artemio Franchi stadionu u Firenci, dok je 7. septembra trebala dočekati Poljsku na Bilinom polju.

Uefa insistira da se sve utakmice igraju bez gledatelja, ali postoji pritisak iz nekih zemalja gdje se zdravstvena situacija poboljšala da se dopusti ograničeni broj gledatelja na tribinama.

(sport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here