Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš

Naša nogometna reprezentacija će 15. novembra na Bilinom polju se sastati sa Italijom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Poznato je da ćemo plasman na Evropsko prvenstvo pokušati izboriti kroz baraž, ali sigurni smo da će reprezentativci dati sve od sebe da pobjede Italiju i tako dokažu javnosti da možemo se opravdano nadati plasmanu na Euro 2020.

Sa Italijom smo se prvi put sastali 6. novembra 1996. godine na stadionu Koševo u prijateljskom susretu i slavili rezultatom 2:1 golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića.

Kontaktirali smo prvog kapitena reprezentacije Vlatka Glavaša, učesnika te utakmice i prve pobjede naše reprezentacije, koji se za naš portal bhlopta.com prisjetio te utakmice pred prepunim Koševom.

“Naravno lijepo se sjetiti te utakmice, prve u našoj zemlji nakon rata. Puno Koševo 50 hiljada navijača, trostruki svjetski prvak nešto što ostaje za cijeli život. Ponosan sam na tu utakmicu i sve moje kolege koji su igrali i bili na utakmici. Noć prije utakmice u Holideyu imali smo zajedničku večeru, sjedili smo skupa svi pomješani, osječalo se prijateljstvo, sječam se da smo sjedili za stolom ja, Maldini, Salihamidžić, Bolić, Lentini…Ja sam dres zamijenio sa Maldinijem i danas imam taj dres. Ali zamislite taj paradoks. Dođu Italijani donesu poklone, daju novce za pomoć djeci Sarajeva, sve o svom trošku i mi ih pobjedimo, a oni po povratku smjene velikog Arrigo Saccija”, prisjetio se Glavaš za bhlopta.com.

Kada je u pitanju utakmica koja će se odigrati 15. novembra na Bilinom polju protiv Italije, kaže da se nada pobjedi naše reprezentacije.

“Danas je nešto drugo igramo u kvalifikacijama gdje su oni već na Euru, mi nemamo šanse, osim baraža. Zato mislim da trebamo pokušati odigrati dobru utakmicu. Pokušati se u ove dvije zadnje utakmice kvalifikacija pobjedama oprostiti, jer naši navijači će dati podršku i čekati mart, a tada ko god bude mi možemo pobjediti u Zenici i onda odigrati finalnu utakmicu za Euro. Mislim da nam je mjest na Evropskom prvenstvu, iako nismo neke utakmice odigrali na nivou ali upravo je prilika da bez pritiska protiv italije se zahvalimo našim navijačima za podršku,” rekao je za bhlopta.com prvi kapiten naše nogometne reprezentacije Vlatko Glavaš.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here