Sve je više nogometnih reprezentativaca BiH koji optužuju bivšeg selektora Safeta Sušića da ih je ucjenjivao, a jedan od njih je i bivši reprezentativac BiH i sadašnji član Šibenika Boris Pandža. O ucjenjivanju selektora Sušića progovorio je i Ibričić, koji jedini od igrača nije dobio ni minute za igru u Brazilu, a Sušić je odgovorio da Ibričić u Brazilu nije igrao jer nije znao to, što je apsurdno, smiješno i sramotno. Zamislite samo tu situaciju selektor ste i nemate pojma ko vam igra.

Boris Pandža bio je dio reprezentacije deset godina, a onda kada je reprezentacija ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, za njega nije bilo mjesta.

“Bio sam dio mlade reprezentacije kada smo igrali play-off utakmice s Češkom i nesretno ostali bez europskog prvenstva. Okosnica te reprezentacije kasnije je bila okosnica seniorske vrste, a činili smo je Salihović, Džeko, Ibišević, Ibričić, Vršajević i ja. Od svih nas, samo sam ja prekrižen. Opet, ponavljam, meni ništa nije slučajno.”

Pandža smatra da Sušić nije imao prevelikog utjecaja na plasman reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Također je otkrio da Sušić nije imao autoritet u svlačionici.

“Sušić je autoritet kod igrača izgubio još na početku kvalifikacija, a i kod navijača je izgubio kredibilitet. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo zato što je ta momčad stvarno bila dobra, što je imala vrhunskih igrača i sve što smo napravili to je zbog njih. Tu Sušić nema utjecaja.”

Za svoje saigrače iz reprezentacije je imao samo riječi hvale.

‘Nije bilo klanova u reprezentaciji. Sve su to veliki profesionalci i odlični dečki. Ipak, neki su utjecajniji od drugih, a takvima je on jako podložan. Podvlađuje i medijima, jer izabrao je za bazu reprezentacije Sarajevo, da ugodi sarajevskim novinarima, umjesto da makne momčad negdje i priprema ju u miru za svjetsko prvenstvo.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here