Zdravko Mamić, savjetnik nogometnog kluba Dinamo Zagreb, koji se već drugu godinu nalazi u Bosni i Hercegovini i Međugorju, dao je danas ekskluzivni intervju za Dnevni avaz.

Ovo je prvi put da Mamić govori u posljednjih sedam mjeseci za jedan medij, a do sada nikada nije komentirao ni promijene u Dinamu, odlazak trenera Nenada Bjelice, igrački kadar, ali i posljedice po nogomet uzrokovane pandemijom korona virusom.

“Moram prije svega da se zahvalim svim stanovnicima BiH jer se od dolaska u Međugorje zaista osjećam kao kod kuće. Na svakom koraku se osjeća da sam ovdje dobrodošao i to stalno ponavljam. Osim toga, moram se zahvaliti i institucijama BiH koje su sve postupke u odnosu na moj slučaj obavili vrlo brzo i ekspeditivno. To nikada neću zaboraviti”, kaže Mamić.

Dotakao se i teme oko odlaska Nenada Bjelica, ali i najavljivane prodaje bh. nogometaša Amera Gojaka.

“Bjelicin odlazak niko pametan niti je pomislio, a kamoli priželjkivao. Jedini razlog zbog kojeg je Bjelica otišao je taj što je predloženo smanjene primanja u vrijeme korona krize. On je to odbio, i to u usmenom i pismenom obliku. Ovo prvi put govorim, znači i u usmenom obliku. Ali, to je sada završena priča. Idemo dalje. Dinamo ima novog mladog i talentiranog trenera. Ali ako me pitate da li mi je žao, moj odgovor je, da žao mi je”, kaže Mamić.

Šta će biti s Amerom Gojakom. Najavljivan je njegov odlazak u Španiju?

“Nama nije cilj da prodamo Gojaka. I to se neće desiti. Mogu reći da će Dinamo biti jači nego u proteklim sezona. Dolaze nam novi igrači i Dinamo neće ići u rasprodaju igrača kako su mnogi priželjkivali”, rekao je Mamić.

(face.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here