Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Zlatan Bajramović danas je prvi pomočnik u Karlsruhera SC, gdje je glavni trener Christiana Eichnera.

Jedno vrijeme navodno je i Bajramović (41) pominjan u razgovorima između članova Izvršnog odbora NSBiH, na što je, poput britve, odsjekao:

“Još samo da nazovu. Međutim, iz Saveza me niko nije kontaktirao godinama, otkako sam se oprostio od reprezentacije. O čemu onda pričamo? Ja sam tu, ako neko misli da mogu pomoći. Ali ljudi ne zovu, čak ni da pitaju kako sam, neki neobavezni razgovor…”

Jasnog je stava kada se radi o izboru stručnog štaba, ali i same reprezentacije BiH, koju očekuju veoma zahtjevne utakmice u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo.

“Prvi je preduslov da se napravi kvalitetan trenerski tim. Ako će se opet gledati kako da svako ima nekog ‘svog’ u stručnom štabu, onda ništa od te priče. Drugo, moramo smjestiti očekivanja u realne okvire. Reprezentacija nema više toliko vrhunskih igrača kao nekad. Hoću reći, mnogo je tu fudbalera koji igraju širom Europe, čak i u nekim dobrim klubovima, ali malo je onih koji su lideri u svojim ekipama, igrači koji prave razliku. Od takve reprezentacije je onda nerealno očekivati plasman na SP, zato i treba ustvari zacrtati drugi cilj, kao što je odlazak na Evropsko prvenstvo. Ali, također i napraviti plan kako iskoristiti vrijeme, graditi tim za veliko takmičenje”, zaključuje Zlatan Bajramović, čovjek koji je upisao 37 nastupa (tri gola) za Zmajeve

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here