Zlatan Ibrahimović dao je intervju za švedske medije, a u njemu se legendarni napadač dotakao brojnih zanimljivih tema.

“Kad ste u Milanu, znači da zaslužujete da budete u njemu. Nosite dres Rossonera zato što ste dobri. Sigurno niste došli da bi vas neko čekao. U Milanu ste da biste igrali. Ne zanima me da li je neko star ili mlad, niti razmišljam kako nekog valja čekati jer njegovo vrijeme tek dolazi. Kad igraš za Milan, vremena nema. Moraš odmah pokazati koliko vrijediš”, rekao je Ibrahimović.

Zlatan je podsjetio su njemu bliski nogometaši bili fantastični kad je on bio mlađi.

“Punili su me energijom i adrenalinom. A bili su veliki, baš veliki, igrači. Osvajači trofeja, zvijezde. Ukoliko vas smatraju za velikog onda stvarno znači da ste nešto uradili. Da biste to postali morate baš da se pomučite, budete konstantni. Predstavnici današnjih generacija smatraju sebe velikim kad odigraju samo pet minuta. Sretan sam što pripadam staroj školi”, istakao je Zlatan.

Govorio je Ibrahimović o brojnim drugim temama, a posebno je podvukao neslaganje LeBrona Jamesa s prethodnim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

“Fenomenalno je ono što LeBron radi u košarci, ali mi se ne sviđaju ljudi određenog statusa koji pričaju o politici. Radi ono što radiš najbolje. Ja igram nogomet zato što sam u tome najbolji. Ne bavim se politikom. To je prva greška koju poznati sebi dozvoljavaju, smatrajući da je došlo njihovo vrijeme. Za mene je bolje da se klonim te teme i da radim ono u čemu sam najbolji. U suprotnom, rizikuješ da ne ostaviš dobar utisak”, poručio je Ibrahimović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here