Bez obzira što je u penziji Zlatan Ibrahimović je jedan od najkarizmatičnijih likova u fudbalskom svijetu. Njegova najpoznatija karakteristika je ta da uvijek govori bez dlake na jeziku te imalo ustezanja. To je bio i slučaj nakon što mu je postavljeno pitanje da li donira novac.

Ako neko zna kako je nemati pa imati to je Zlatan Ibrahimović. Čuveni Šveđanin bh. korijena koji je zajedno sa svojim ocem Šefikom odrastao na ivici siromaštva u Malmeu.

Sam je priznao kako je tokom odrastanja bio vrlo često gladan, da mu je frižider znao biti prazan. Međutim, sada je situacija potpuno drugačija.

Ipak, zahvaljujući svom fudbalskom talentu, ali i karakteru uspio se probiti te je stekao status jednog od najpoznatijih fudbalera u historiji. Pri tome je zaradio i ogroman novac.

Iako o njemu u javnosti vlada mišljenje da je vrlo često bahat i prepotentan, čini se da je Ibrahimović potpuno drugačiji tip što je potvrdio i odgovorom na škakljivo pitanje.

Naime, gostujući u jednom od intervjua Ibrahimović je govorio o davanju novca u dobrotvorne svrhe te je javno prozvao sve one sportiste koji se hvale svojim dobrim djelima.

“Pričajmo o doniranju u dobrotvorne svrhe. Radimo dobrotvorne stvari, ali da li to radiš radi slike u javnosti ili zato što to želiš stvarno uraditi” , kazao je Zlatan te nastavio:

“Radim ja mnogo stvari, ali ne želim da budem viđen, to radim od srca, jer to stvarno želim, ali kad vidim da to drugi rade i onda u medijima daju izjave:

“‘Donirao sam milion za bolnicu, otvorio sam školu za djecu, uradio sam ovo, uradio sam ono, ali ako radiš te stvari ne moraš biti viđen od strane treće osobe da biti ona rekla jao kako divan čovjek, ti si nevjerovatan.'”

“Ne meni to ne treba, radim to zato što hoću, ne da izgradim sliku u javnosti, danas se mnogi u sportu previše fokusiraju na njihovu sliku u javnosti. Umjesto da budu ono što jesu, ljudi te moraju prihvatiti onakvog kakav jesi, to je važno”, završio je Ibrahimović.

I dok mnogi Zlatana sa terena pamte kao previše samouvjerenog, drskog i bezobraznog fudbalera koji prema nikom ne pokazuje respekt, njegov karakter van terena je izgleda nešto potpuno drugačiji.

(sportsport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime