„U-16“ reprezentativci naše zemlje jučer su u Zenici savladali selekciju Gibraltara 3:0 u susretu trećeg kola UEFA razvojnog tunrnira. Za našu reprezentaciju pogotke su postigli u 11. minuti Danijel Šunjić, u 23. minuti Dario Ćorić i Azur Mahmić u 52. minuti susreta.

Po završetku utakmice v.d. selektor bh. tima Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Igrali smo protiv, objektivno slabijeg protivnika. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i igrom. Trebaće nam sigurno još utakmica i okupljanja da se bolje uigramo. Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas. Ipak, ovo je razvojni turnir, a on i treba da nam pokaže ovakve stvari. Ostaje nam još utakmica sa Crnom Gorom koja će nam još pokazati ko može, a ko ne može da bude u reprezentaciji. Važno je da smo pobijedili i nadamo se pozitivnom rezultatu i u utorak.“

Utakmicu je posmatrao i Sakib Malkočević koji zbog zdravstvenih problema ne vodi naš tim sa klupe, ali tvrdi da se nakon operacije osjeća dobro.

Poslije dva kola Armenija, BiH i Crna Gora imaju po 4 boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Turnir se završava sutra, 30. aprila kada će se sastati Armenija-Gibraltar (10:00) i Crna Gora-Bosna i Hercegovina (14:00).

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here