Sezona 2023/24 završena je i u kadetskoj ligi Slovenije, u kojoj je Olimpija u prošlom kolu osvojila prvenstvo. U međuvremenu, trofej za najboljeg strijelca osvojio je Arman Durmiši 15-godišnji član Kopra, koji je u prvenstvu do 17 godina postigao 28 golova. Svojim igrama već je privukao pažnju mnogih klubova, a sada je impresionirao i Italijane.

Web stranica TuttoMercatoWeb predstavila ga je u redovnoj rubrici Un talento al giorno (jedan talenat dnevno), a Durmiši je dobio brojne riječi hvale.

"Još nije debitovao u prvom timu, ali brojke ne lažu i trenutno se priča o dragulju koji može postići gol na sve moguće načine: Arman Durmisi (nije u vezi s bivšim Lazijem igrač, p.p.), napadač rođen 2008., Slovenac u ekipi FC Koper do 17 godina, koja se može pohvaliti impresivnim rekordom od 28 golova u nedavno završenom prvenstvu Slovenije do 17 godina. Naravno, postao je i najbolji strijelac prvenstva, sa nekoliko golova ispred prvog goniča”, napisali su između ostalog na Apeninskom poluostrvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime