Prije tri dana mlade reprezentacije BiH i Švedske u Zenici su odigrale meč u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Susret je okončan sa miroljubivih 1:1, ali ta riječ sigurno nije prva koja pada na pamet Arminu Gigoviću.

Nogometaš švedske U-21 selekcije, inače porijeklom iz naše zemlje, tokom utakmice doživio je nesvakidašnju neugodnost, koja sigurno ne služi na čast domaćinima. Tačnije, jednom članu stručnog štaba mlade reprezentacije BiH koji je konstantno vrijeđao Gigovića, sve dok fudbaler ruskog Rostova nije izašao iz igre u 69. minuti. Mnogi koji su prisustvovali meču mogli su sve čuti…

Nakon nekoliko pokušaja, uspjeli smo stupiti u kontakt sa mladim igračem, koji nam je potvrdio da je bio meta gnusnih uvreda na terenu Trening centra NSBiH.

Da, nažalost, čuo sam vrijeđanje mene i moje porodice u toku utakmice. Nisam uspio vidjeti od koga tačno su dolazile, jer sam bio fokusiran na utakmicu, ali sam ih čuo jasno i glasno od jednog trenera. Na prebacivanja i dobacivanja od strane igrača nisam se osvrtao jer to se dešava svugdje u žaru borbe, ali ostao sam u šoku kada sam čuo psovke od trenera”, ističe Gigović, koji naglašava zbog čega mu je sve to tako teško palo:

Najviše me boli što je na tribinama bio moj otac koji je makhsuz došao iz Švedske u svoj rodni kraj i doživio ovakvu neugodnost i vrijeđanje”, govori mladi fudbaler u izjavi za SCsport.ba.

Dodaje kako je ostatak boravka u BiH protekao u najboljem redu.

“Ostalo je sve bilo super. Usluga i gostoprimstvo u hotelu odlična, lijepo je bilo doći u BiH nakon dužeg vremena”.

Inače, Gigovića skandinavski mediji nazivaju velikim talentom, a rukovodstvo NSBiH ga pokušava nagovoriti da zaigra za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, s obzirom da još uvijek može to učiniti. Poslije onoga što je doživio u Zenici, veliko je pitanje koliko je sada ovaj mladić motivisan za promjenu nacionalnog dresa…

(scsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here