Barcelona i Real Madrid ne odustaju od Superlige. Iako je većina ostalih evropskih velikana promijenila mišljenje i više nije zainteresirana za osnivanje novog takmičenja, Španci tvrde da postoji niz klubova koji bi htjeli igrati Superligu.

“Ako Superliga ne krene od sljedeće sezone, krenut će od 2025/26. Svaki klub bi dobio 100 miliona eura, a taj novac se ne može zaraditi ni osvajanjem Lige prvaka”, rekao je Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

“Ko bi igrao? Barcelona, Real, Inter, Milan, Napoli, Roma, Marseille, Benfica, Sporting, Porto, tri nizozemska kluba, Anderlecht, Club Brugge. Superliga bi imala 16 ili 18 klubova. Prisjetimo se da je i Kup prvaka 1955. godine igralo vrlo malo klubova.”

Laporta je priznao da Englezi ne žele učestvovati.

“Nije me briga za njih, oni već imaju svoju Superligu. Naše takmičenje bi se borilo s Premier ligom. Mislim da Englezi neće odmah ući, ali želimo da nam se pridruže. Puno smo razgovarali s Liverpoolom, Unitedom, Chelseajem i Tottenhamom”, rekao je Laporta i otkrio da PSG odbija učestvovati jer već ima moćnu poziciju u UEFA-i.

(Raport)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime